embleem school

embleem school

woensdag 27 september 2017

Zeeklassen Dag 3Hallo Mama en Papa,

Hier het derde verslagje van onze zeeklassen.  Wederom was het een fantastische dag vandaag.  Na de ochtendgym en het ontbijt zijn de zesdeklassers vertrokken met de tram voor een boottocht met de Seastar.  De boot bracht ons naar het sluizencomplex ‘De Ganzenpoot’.  Van daaruit ging onze tocht verder tot aan de monding van de zee.  De hele trip met de boot nam ongeveer een uurtje in beslag.
De vijfdeklassers deden een strand- en duinenexploratie onder leiding van lokale gidsen.  Dieren en planten op het strand en in de duinen werden samen besproken. 
Rond de middag keerden beide groepen terug naar de Barkentijn voor hun middagmaal.
Namiddag waren de rollen omgekeerd.  De vijfdeklassers gingen op tocht met de boot en het zesde leerjaar ging naar het strand en de duinen.  Op onze kilometerteller van vandaag staat weer 11 kilometer.
Rond halfvijf zijn we dan allemaal naar het strand gegaan om nog wat te genieten van het mooie weer.  We mochten meer dan een uur ravotten op het strand en pootjebaden in de zee.  Superleuk.
Vanavond staat dan weer ons avondprogramma op het menu.  Groep 1 :avondwandeling op het strand (zij komen dus vlotjes aan 15 km), groep 2 : filmavond en groep 3 : gala-avond.
Rond 22.00 gaan we dan met zijn allen slapen.

Groetjes van iedereen hier en tot morgen.